Ρωγμή στο καθεστώς Μητσοτάκη το αποτέλεσμα του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Με αφορμή τα αποτελέσματα του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δημιούργησε σημαντική ρωγμή στην εικόνα πολιτικής κυριαρχίας του κυβερνώντος κόμματος την οποία προσπάθησε να οικοδομήσει το επιτελείο της ΝΔ μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Το ηχηρό ράπισμα στην Αθήνα με την καθαρή ήττα Μπακογιάννη, η ήττα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η απώλεια 5 περιφερειών από τις 6 που διακυβεύονταν, αλλά και οι πολλές ήττες σε σημαντικούς δήμους του Λεκανοπεδίου δείχνουν ξεκάθαρα την αποστροφή της μεγαλύτερης μερίδας των πολιτών προς την καθεστωτική αντίληψη που αποπνέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αλλά ακόμα και αυτό το αποτέλεσμα δεν αναδεικνύει επαρκώς πόσο «μαγική εικόνα» είναι η επίπλαστη κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος στον αυτοδιοικητικό χάρτη. Γιατί, μόνο χάρη στην πανευρωπαϊκή «πρωτοτυπία» του 43%, η ΝΔ κατάφερε να κερδίσει από τον πρώτο γύρο μια σειρά από δήμους και περιφέρειες που, υπό κανονικές συνθήκες, ή θα αγκομαχούσε να κερδίσει ή και θα έχανε εντελώς.

Μελανό σημείο η αποδυνάμωση ή η εξάλειψη πατριωτικών φωνών στην Αυτοδιοίκηση, συνεπεία του νέου εκλογικού νόμου που λειτούργησε αποτρεπτικά στην εκλογικό κάθοδο μικρότερων πατριωτικών αυτοδιοικητικών σχημάτων, με εξαίρεση την επιτυχία της Ελένης Παπαδοπούλου στην Αθήνα. Φυσικά μεγάλες οι ευθύνες των κομμάτων που νέμονται την πατριωτική ψήφο και έλαμψαν δια της απουσίας τους από τις αυτοδιοικητικές, και δη τις περιφερειακές, εκλογές».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top