Δεν μπορεί να γίνει η Ελλάδα μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή κύριε Μητσοτάκη

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την επαύριο της αποτυχημένης Διάσκεψης Ειρήνης του Καΐρου ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να επισκεφτεί το Ισραήλ δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για τη θέση της Ελλάδας στη σύγκρουση που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διατύπωσε μια ισορροπημένη θέση στη Σύνοδο Ειρήνης του Καΐρου, η σπουδή που επέδειξε με το να επισκεφτεί το Ισραήλ, χωρίς να υπάρξει μια ανάλογη επίσκεψη σε Ιορδανία ή Αίγυπτο που έχουν κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης, και δη της ανθρωπιστικής στη Γάζα, παραπέμπει σε μια λογική «επιλογής πλευράς».

Είναι ξεκάθαρο ότι η στάση της πατρίδας μας απέναντι στην τρομοκρατία πρέπει να είναι σαφής και κάθετη. Αυτή η στάση όμως δεν αναιρεί την υποχρέωσή μας να διατηρούμε την ισορροπημένη μας θέση απέναντι στις δύο πλευρές του Παλαιστινιακού ζητήματος, η κάθε μια εκ των οποίων έχει προχωρήσει σε καταστροφικές για την ειρήνη και τη συνύπαρξη επιλογές.

Η Ελλάδα δεν καλείται να παραστήσει τον πρόθυμο και δεδομένο σύμμαχο του Ισραήλ στη συγκεκριμένη συγκυρία, αλλά να είναι ωφέλιμη για μια βιώσιμη κατάσταση στην περιοχή, μια εξέλιξη που θα αποβεί προς όφελος των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας και προς όφελος των λαών της περιοχής.

Ας πάψει ο κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να παραστήσει τον διεθνή παράγοντα, να προχωρά σε κινήσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μέρος των διενέξεων στις οποίες παρεμβαίνει. Δεν αντέχει η Ελλάδα να θέσει απέναντί της το σύνολο του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, οφείλει να διαδραματίσει ένα καθοριστικό ρόλο ως γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής, αντί να αγωνιά πάλι να βρεθεί «στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top