Αποκλεισμό των μικρών κομμάτων επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το παράβολο των 20.000€ για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις Ευρωεκλογές και την επιστολική ψήφο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε ένα νέο θεσμικό πραξικόπημα. Μετά τη θεσμοθέτηση των αντισυνταγματικών τροπολογιών Θεοδωρικάκου στην αυτοδιοίκηση, τις διαδοχικές παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο για την ψήφο των ομογενών αλλά και τους πρωτοφανείς αποκλεισμούς κομμάτων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προχωρά με το νέο νομοσχέδιο στη θεσμοθέτηση παραβόλου 20.000€ (έναντι των 3.000€ που ισχύει έως σήμερα) για την υποβολή υποψηφιότητας κομμάτων ή συνασπισμών για τη συμμετοχή στις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Ξεκάθαρα προσπάθεια ο αποκλεισμός της συμμετοχής των μικρότερων κομμάτων στις εκλογές, προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές ψήφων από τα συστημικά κόμματα προς αυτά. Ακραία αντιδημοκρατική προσπάθεια που επιδιώκει να περιορίσει τη δυνατότητα των επιλογών για τον Έλληνα πολίτη, προφανώς μετά την υπερψήφιση εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων από το 16,01% των εκλογέων στις εκλογές του Μαΐου αλλά και 21,00% στις Ευρωεκλογές του 2019.

Καλούμε κάθε πολίτη της πατρίδας μας να σταθεί απέναντι σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να προστατεύσει τον δημοκρατικό πλουραλισμό και το δικαίωμα του πολίτη να έχει πολιτικές επιλογές. Σε αντίθετη περίπτωση προδιαγράφεται συγκέντρωση της ψήφου των πολιτών σε «λίγους και επιθυμητούς» αλλά και εκτόξευση της αποχής, η οποία ήδη είχε ξεπεράσει το 40% στις ευρωεκλογές του 2019.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top