Τελικά ποιος εισηγείται και ποιος αποφασίζει σε αυτόν τον τόπο;

Στη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, στις 12 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήταν δική του απόφαση, κόντρα στις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων, να κλείσει την αγορά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Σήμερα, που η αγορά ξανάνοιξε άρον-άρον και μετά από τόσες παλινωδίες και ήξεις-αφίξεις ως προς το ποια …click ισχύουν, ο κύριος Χρυσοχοΐδης μάς λέει ότι αυτό έγινε επειδή θα καταστραφούμε αν συνεχίσουμε να είμαστε σε ένα συνεχές lockdown κι επειδή ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του. Μάς πληροφόρησε δε ότι «αυτό έγινε αντιληπτό από τον πρωθυπουργό και οι λοιμωξιολόγοι επίσης αντιλαμβάνονται όλα αυτά τα ζητήματα, γι’ αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα πρώτο βήμα ανοίγματος της αγοράς και της κοινωνίας»!

Τελικά ποιος εισηγείται τι και σε ποιον σχετικά και, κυρίως, με ποια κριτήρια σχετικά με την αγορά; Πότε «ακούνε τους ειδικούς» στην κυβέρνηση και πότε την αγορά; Στο δίλημμα «οικονομία ή υγεία» η απάντηση εξαρτάται, άραγε, μόνο από τις εκλογικές στοχεύσεις της Νέας Δημοκρατίας;

Scroll to Top