Το παιδί για τις σφαλιάρες

Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Την στιγμή που η Τουρκία δηλώνει ότι μία απλή αναφορά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για το Ισλάμ, σε μία τηλεοπτική εκπομπή, δημιουργεί προσκόμματα στις διερευνητικές επαφές, η Ελλάδα δεν βλέπει κανένα πρόσκομμα από τις χθεσινές απειλές πολέμου που εκτόξευσε εναντίον της ο Υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, παρουσία του Υπ.Εξ. της Γερμανίας. Ο τελευταίος παρακολουθούσε με σεβασμό τον Μελβούτ Τσαβούσογλου να απειλεί με πόλεμο μία χώρα της Ευρωπαϊκή Ένωσης, θεωρώντας το ως κάτι το φυσικό, αφού αυτή η χώρα είναι το γνωστό παιδί για τις σφαλιάρες, η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τί βαθμό ανέρχονται οι προσωπικές και πολιτικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο γερμανικό κράτος, όμως η ατυχής συγκυρία που τον έχει φέρει ως πρωθυπουργό της Ελλάδος σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι φανερό ότι σύρει την χώρα σε έναν άνευ προηγουμένου εξευτελισμό, υπό τις πιέσεις του γερμανικού παράγοντα. Αθετώντας μόνος του τους όρους που ο ίδιος είχε θέσει για την έναρξη των διερευνητικών επαφών, παρακολουθεί άφωνος και άπρακτος, τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει αποκλιμακώσει την ένταση.

Το 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να λάβει η Ελλάδα τον ρόλο του κακού παιδιού, ξεκαθαρίζοντας ότι θα βυθίσει το Σισμίκ, το αντίστοιχο τότε Oruc Reis . Αποτέλεσμα, η Τουρκία να μαζευτεί και να ακυρώσει τα σχέδια της,  υπό τις πιέσεις και του Δυτικού παράγοντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά για την Ελλάδα τον ρόλο του καλού παιδιού, παρακολουθώντας με απλές μεμψιμοιρίες, τα τουρκικα πλοία να προβαίνουν επί μήνες σε άνευ προηγουμένου παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας. Αποτέλεσμα, οι Δυτικοί «εταίροι» μας πιέζουν να συρθούμε σε ακόμα πιο επισφαλείς θέσεις.

Η αντιπαραβολή των περιπτώσεων δεν είναι συγκρίσιμη, λόγω του μεγέθους των πολιτικών ανδρών. Είναι όμως διδακτική του πως ανακόπτεται ο τουρκικός επεκτατισμός. Εκτός κι αν δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση… 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δες τις θέσεις της Δημοκρατικής Αναγέννησης για ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Scroll to Top