Τίποτα λιγότερο

Ξεκάθαρη προκύπτει, κατά την γνώμη μου, και η πολιτική προτεραιότητα που οφείλουμε να υπηρετήσουμε, προκειμένου να διεκδικήσουμε την ριζική ανατροπή αυτής της κατάστασης: Το αμεσοδημοκρατικό πρόταγμα προβάλει ως η απαίτηση των καιρών. Η επαναφορά των σημαντικών αποφάσεων απευθείας στον ελληνικό λαό είναι μονόδρομος, για όσους κατανοούν ότι η σήψη τού κομματοκρατικού συστήματος, δεν σηκώνει σοβαρές κοινοβουλευτικές επιδιορθώσεις και μπαλώματα.

Η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, η επαναφορά της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε, είναι ο μόνος δρόμος αν θέλουμε να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας. Κάθε άλλη κουβέντα είναι δευτερεύουσα.

Η θεσμοθέτηση των δημοψηφισμάτων (υποχρεωτικών, ακυρωτικών και πρωτοβουλίας πολιτών), ενός δικαιώματος που απολαμβάνουν οι πολίτες δεκάδων χωρών παγκοσμίως πλην των Ελλήνων, είναι πλέον το Άλφα κάθε συλλογικού αγώνα που διεκδικεί ειλικρινά την ριζική πολιτική μεταβολή στην Ελλάδα. Απέναντι σε όσους αγνόησαν την βούληση του ελληνικού λαού, απέναντι σε όσους τον χρέωσαν, κατήργησαν τα κεκτημένα του, δέσμευσαν την δημόσια περιουσία του, ξεπούλησαν την γη και την ιστορία του επιδιώκοντας να τον αντικαταστήσουν, χωρίς σε τίποτα εξ αυτών να τον ρωτήσουν, η μόνη σοβαρή απάντηση είναι μία: Δεν αναγνωρίζουμε καμία εξουσία στο ολιγαρχικό κοινοβούλιο, προτού εκείνο μας αναγνωρίσει το δικαίωμα να αποφασίζουμε άμεσα –δηλαδή αδιαμφισβήτητα δημοκρατικά– για το μέλλον μας. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να παίζουμε στο γήπεδο τού συστήματος, διεκδικώντας μικρές αβέβαιες νίκες, ενώ παράλληλα αναγνωρίζουμε ως διαιτητεύουσα μια άνομη εξουσία, που έχει προδιαγράψει την συλλογική ιστορική μας ήττα. Δεν έχει νόημα να διεκδικήσουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που μας ανήκει αδιαπραγμάτευτα: Το δικαίωμα μας να αποφασίζουμε άμεσα για εμάς και τα παιδιά μας.

Στο τέλος κάθε εποχής τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα. Το ίδιο και τα ερωτήματα. Έκαστος λοιπόν πρώτα, ας ταχθεί ξεκάθαρα, ασχέτως ιδεολογικών προσήμων και περισπούδαστων ασαφιών: ή με τον λαό, ή με όσους θέλουν να συνεχίσουν να τον αγνοούν…

* Εκπροσώπου Τύπου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στον ιστότοπο δεν είναι θέσεις της Δημοκρατικής Αναγέννησης. Είναι, κυρίως, προτάσεις της Επιτροπής Ανασυγκρότησής της. Η οριστικοποίησή τους θα γίνει εν καιρώ από τα όργανά της.

Scroll to Top