Ο Χρυσοχοΐδης πρέπει να φύγει

Τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη με την επίδειξη υπέρμετρης αστυνομικής βίας εις βάρος πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για εσφαλμένη βεβαίωση προστίμων είναι αποτέλεσμα των απαράδεκτων περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, δίχως να έχουμε την παραμικρή ένδειξη ή τα σχετικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν σε ποιο βαθμό η υιοθέτηση αυτών των μέτρων, επί της ουσίας αντισυνταγματικών, επιδρά θετικά στο περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Αντιθέτως, εκτός από τη μετατροπή του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε υγειονομικό σύστημα αντιμετώπισης μίας νόσου, τώρα έχουμε την εκτροπή της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας από ένα σώμα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας σε μηχανισμό καταστολής και εφαρμογής δρακόντιων μέτρων που φέρνουν την κοινωνία απέναντι στους ένστολους.

Η αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι να βεβαιώνει πρόστιμα υπέρογκου ύψους και αμφίβολης συνταγματικότητας αλλά να εξασφαλίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη έναντι στην εγκληματικότητα που κατά τα λοιπά αυξάνεται.

Οι προσωπικές ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη είναι τεράστιες καθώς επανειλημμένα σε αυτή την περίοδο έκτακτης ανάγκης έχει επιδείξει συμπεριφορές αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας, απειλώντας τους πολίτες με κυρώσεις αντί να προσπαθεί να συμβάλλει σε ένα κλίμα συνεννόησης και καταλλαγής, προαπαιτούμενα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής εν μέσω της έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε ως Έλληνες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει αποδείξει ότι είναι ακατάλληλος για τη θέση, την ευθύνη για την παραμονή στη θέση του την έχει ο πρωθυπουργός προσωπικά και κάθε αστοχία ή παράλειψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη βαραίνει πλέον τον κ. Μητσοτάκη.

Scroll to Top