Ο Τούρκος χρειάζεται απάντηση που να πονάει

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ομολόγησε δημοσία ότι η Ελλάδα υποχρεώθηκε να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες (κατεξοχήν οι γερμανικές και γαλλικές) Η αποκάλυψη Ομπάμα μαρτυρεί την έκταση και το βάθος του εγκλήματος που διεπράχθη εις βάρος μας.

Η τρέλλα δεν πάει βεβαίως στα βουνά. Το λέμε αυτό καθώς διαβάζουμε ανακοίνωση του Μεσούτ Χακί Τζασίν, συμβούλου του Ερντογάν για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία και θα καταληφθεί από τα τούρκικα στρατεύματα»!!!

Ας τολμήσουν, αν είναι αποφασισμένοι να φάνε το κεφάλι τους! Δεν αρκεί η όποια θέση και αν είναι αποστομωτική και απευθύνεται στον θρασύτατο Τούρκο. Επιβάλλεται μια «πληρωμένη» απάντηση που να πονάει! Να πονάει πολύ!

Η Σάρα Βάνγκενκνεχτ, η νέα αρχηγός της ενοποιημένης Αριστεράς στη Γερμανία (Συμμαχία Linke, Πράσινων, SPD), υποστηρίζει: «Είμαστε υπέρ του δικαιώματος ασύλου και το υπερασπιζόμαστε. Πρέπει να υπάρχουν ανοικτά σύνορα για τους διωκόμενους. Αλλά το άνοιγμα των συνόρων για όλους δεν είναι ρεαλιστικό. Η απώλεια ελέγχου, η οποία έλαβε χώρα το φθινόπωρο του 2015, άλλαξε τη χώρα αυτή και όχι προς το καλύτερο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά(…) Η θέση μου είναι ότι περισσότερη μετανάστευση σημαίνει όλο και περισσότερος ανταγωνισμός για θέσεις εργασίας, ειδικά στον τομέα των χαμηλών μισθών. Ούτε κάνουμε τον κόσμο δικαιότερο με την προώθηση της μετανάστευσης. Αντίθετα, φτωχαίνει ακόμη περισσότερο τις φτωχές χώρες».

Και καταλήγει:

«Είμαι πεπεισμένη ότι οι διωκόμενοι άνθρωποι χρειάζονται προστασία – αλλά το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας δεν μπορεί να λυθεί με τη μετανάστευση χωρίς σύνορα. Αντίθετα, πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν, ώστε η Γερμανία και η Ευρώπη να μην συνεχίσουν να καταστρέφουν τις προοπτικές της ζωής στις φτωχές χώρες. Οι άνθρωποι χρειάζονται μια προοπτική στην πατρίδα τους» (Πηγή:https://www.france24.com/fr/20180904-sahra-wagenknecht-Tα αποσπάσματα μτφρ. ο Ε. Νιάνιος).

Η Μέρκελ όπως και ο κ. Τσίπρας είναι αναφανδόν υπέρ των ανοικτών συνόρων. Αλλά ήδη εξ αιτίας τους έχουμε φορτωθεί κάπου 1.000.000 αφροασιάτες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Θα συμφωνείτε νομίζουμε ότι δεν αντέχουμε και άλλους!

Με την ίδια επιπολαιότητα και ανευθυνότητα που γη πολιτική μας τάξη χειρίστηκε το «τζιβαϊρικόν πολυτίμητον» όνομα της Μακεδονίας, διαχειρίζεται εδώ και καιρό το καθοριστικό της εθνικής μας επιβίωσης δημογραφικό πρόβλημα.

Στο σκοπιανό μας καπέλωσε ο Ζάεφ που κουρέλιασε κυριολεκτικά τις Πρέσπες Κοτζια-Δημητρώφ.

Βέβαια οι πολίτες των Σκοπίων απέστρεψαν το πρόσωπο τους από την απίστευτη διεθνή προπαγάνδα που μετήλθε σπάζοντας τελικά τα μούτρα της όλα τα μέσα πειθαναγκασμού τους. Τους υποσχέθηκαν μέχρι και του πουλιού το γάλα. Αλλά είναι προς τιμήν τους ότι δεν ενέδωσαν.

Αρνούμεθα να παραχωρήσουμε στους αλβανοσλάβους των Σκοπίων το όνομα μας και να υιοθετήσουμε την συμφωνία που νομιμοποιεί αυτό το έγκλημα. Οι πολίτες των Σκοπίων την απονομιμοποίησαν. Βεβαίως δεν μας διαφεύγει ότι οι αρνηθέντες κατά τα λοιπά είναι ανθελληνικότεροι των υπερψηφισάντων.

Τι μέλλον ωστόσο προδιαγράφεται για μία συμφωνία που αρνούνται και οι δύο λαοί στους οποίους αφορά;

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

E-mail: stpapathemelis@gmail.com

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» 15.05.2021

Scroll to Top