ΟΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΑΙΟΙ ΩΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ

Με πρόφαση την προστασία της «δημοκρατίας» η κυβέρνηση και σύσσωμο το πολιτικο-μιντιακό σύστημα προσφέρει στον Κασιδιάρη ένα τεράστιο διαφημιστικό πακέτο, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να το αγοράσει. Αποτέλεσμα τα δημοσκοπικά ποσοστά του να έχουν εκτοξευτεί το τελευταίο τρίμηνο από το 1,5% στο 4,5%, με την κρυφή ψήφο να τον ανεβάζει πάνω από το 6%!

Αναρωτιέται κανείς αν αυτό είναι αποτέλεσμα ανοησίας η μεθόδευσης. Στη δεύτερη περίπτωση διακρίνονται δύο επιδιώξεις από τη μεριά της κυβέρνησης.
1) Το προφανές είναι η επιδίωξη της Ν.Δ. να μπουν όσο το δυνατόν λιγότερα κόμματα στη Βουλή, κάτι που της δίνει δυνατότητα αυτοδυναμίας με μικρότερα ποσοστά.
2) Το λιγότερο προφανές είναι το σενάριο… συγκυβέρνησης. Αυτή η επιλογή φαίνεται σχεδόν μονόδρομος σε περίπτωση που τα μεγάλα κόμματα πέσουν σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά, πράγμα αρκετά πιθανό. Τι καλύτερη δικαιολογία, πού να πείθει με ευκολία τόσο το δεξιο-φιλελεύθερο ὄσο και το νεο-αριστερό κοινό, από τον εφιάλτη για την «δημοκρατία» που μπορεί να αντιπροσωπεύει η είσοδος των νεοναζί στην Βουλή, με αυξημένα ποσοστά;
Οψόμεθα έως τις 5/5 που μάλλον θα ξεκαθαρίσουν τα σενάρια. Πάντως προς το παρόν τα συστημικά μέσα χτίζουν κλίμα, κρατώντας ζεστή την υπόθεση Κασιδιάρη ως μπαλαντέρ, που μπορεί να αξιοποιηθεί, αν χρειαστεί…

Μόνο που το πραγματικό πρόβλημα εδώ δεν θα έπρεπε να είναι η μεθόδευση για τον αποκλεισμό (ή την αβάντα) των νεοναζί  αλλά το ότι οι νεοναζί είναι επιλογή εκατοντάδων χιλιάδων εκλογέων.

Και κανένα πρόβλημα δεν σταματά να υπάρχει βάζοντάς το κάτω από .το χαλί και το χάλι μιας στημένης αντιπροσώπευσης.

 

Στην φωτογραφία: Ο μέντορας του Ηλ. Κασιδιάρη με την αδελφή του Πρωθυπουργού σε στιγμιότυπο από την πρόσφατη κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.

Scroll to Top