Μην μας ψηφίσετε!

γράφει ο Θεόδωρος Ε. Παντούλας*

Αν είστε ικανοποιημένοι με την επιτρόπευση και τον ενεχυριασμό της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τότε… μην μας ψηφίσετε.

Αν προσδοκία σας είναι η χώρα να γεμίσει καζίνα, ξαπλώστρες κι ανεμογεννήτριες και πάλι… μην μας ψηφίσετε.

Αν όραμά σας είναι να βγούμε στη ζητιανιά των Αγορών και να ζούμε με επιδόματα φτώχειας, τότε σίγουρα… μην μας ψηφίσετε.

Σας έχει ένα σωρό άλλους υποψηφίους ο πολύποδας της κομματοκρατίας. Αλλά, να ξέρετε: δεν μπορούν να μας ξελασπώσουν αυτοί που μας κύλησαν στις λάσπες των Μνημονίων, ούτε μπορεί να είναι ναυαγοσώστες αυτοί που πραγματοποίησαν το ναυάγιο της Μεταπολίτευσης. Είμαστε «με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο», μόνο που το να ψηφίζεις κάποιον για να αποφύγεις κάποιον άλλο, αυτό δεν συνιστά επιλογή αλλά εκβιασμό.

Είναι δύσκολο να μιλήσεις για την Πολιτική σήμερα. Ο παλαιοκομματισμός λέρωσε ακόμη και τις λέξεις που κάποτε έδιναν ελπίδα. Έγιναν πουκάμισα αδειανά να κρύβουν την γύμνια τους: την ένδειά τους σε νοήματα, σε ιδέες, σε αξίες, σε σχεδιασμό. Αυτό που λείπει από την προεκλογική φλυαρία είναι η πραγματική Πολιτική. Οι στημένες τηλεοπτικές αρένες δεν παράγουν πολιτική. Θόρυβο παράγουν. Γι’ αυτό και σιωπούν για τα ουσιώδη: Για την μεταβίβαση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, για την ερήμωση της υπαίθρου, για την γεωπολιτική ανακατάταξη, για την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων από την πατρίδα μας. Τους αρκεί που μας σφαλιαρώνουν από την σωστή πλευρά της ιστορίας! Είναι ευρωπαϊστές αλλά όχι Ευρωπαίοι! Και η ελληνική ιδιοπροσωπία γι’ αυτούς δεν είναι περηφάνια αλλά βαρίδι! Άλλοτε μας θεωρούν «ετερόκλητο όχλο» κι άλλοτε ανόητους «νατιβιστές». Οι υπόλοιποι όμως έχουμε «σώμα και θρησκεία και παππού σε μέρη αυτόνομα μέσα στην Τουρκοκρατία». Συνομιλούμε, δηλαδή, και με την γεωγραφία και με την ιστορία μας.

Στην δική μας πολιτική παράδοση η παραίτηση της αποχής και της ιδιώτευσης δεν είναι κατόρθωμα αλλά κατάντια.

Ο Οδυσσέας Ελύτης έλεγε ότι την Ελλάδα την ξαναφτιάχνεις με μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να την φτιάξουν αυτοί που ξερίζωσαν τις ελιές, αυτοί που ξεπάτωσαν τα αμπέλια κι αυτοί που για μια επιδότηση κόψαν στα δύο τα σκαριά μας.

Με την πολιτική μας πρόταση σας καλούμε στην πραγματική Πολιτική, στην Πολιτική χωρίς εκπτώσεις κι εξαρτήσεις, για να αποκτήσουν φωνή αυτοί που δεν έχουν φωνή, αυτοί που δεν αποδέχονται σαν κανονικότητα τον παντοειδή εκφυλισμό και αφελληνισμό. Σας καλούμε στην πραγματική Πολιτική για να γίνει ορατός ένας άλλος Ελληνισμός, ένας Ελληνισμός από την Χιμάρα ως την Κερύνεια, αόρατος και οχληρός για το κράτος-πρωτεύουσα. Σας καλούμε στην πραγματική Πολιτική γιατί η Ορθοδοξία κι ο Ελληνισμός δεν είναι σημαίες ευκαιρίας. Είναι κατορθώματα Ελευθερίας απ’ τα κόκαλα βγαλμένα. Σας καλούμε στην πραγματική Πολιτική γιατί η Πολιτική Πρωτοβουλία δεν είναι κίνηση καιροσκοπισμού αλλά χειρονομία ευθύνης. Σας καλούμε στην Πολιτική Πρωτοβουλία γιατί πιστεύουμε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Και, κυρίως, δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τα μούτρα τους.

* Προεδρεύων της Δημοκρατικής Αναγέννησης, υποψήφιος με τον εκλογικό συνδυασμό Πολιτική Πρωτοβουλία στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία στις 17/5/23.

2 σκέψεις για το “Μην μας ψηφίσετε!”

  1. Αθανάσιος Π

    Γνώμη μου είναι ότι αν συνεργαζόσασταν με την ΝΙΚΗ που έχετε κοινές αρχές και αξίες τώρα θα είχατε εκπροσώπησή στην Βουλή . Ο μοναχικός δρόμος δεν οδηγεί πουθενά

    1. Η παντί τρόπω είσοδος στην Βουλή δεν είναι στις προτεραιότητές μας.
      Η “Νίκη”, κατά την εκτίμησή μας, είχε μια έπαρση που κάθε άλλο παρά βοηθούσε το ενδεχόμενο συνεργασίας.
      Από την άλλη, κατά την εκτίμησή μας πάντοτε, η εργαλειοποίηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού προσφέρει κακές υπηρεσίες και στα δυο, φέρνοντάς τα στα χαμηλά μας μέτρα.
      Από πλευράς μας έγιναν λάθη (και) στις συνεργασίες αλλά δεν υπήρξε κανενός είδους ιδιοτέλεια.
      Θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτησή μας για το αποτέλεσμα των εκλογών και αυτοκριτική.
      Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Scroll to Top