Κατάργηση της προκαταβολής φόρου ΤΩΡΑ

Διαβάζουμε στον Τύπο ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αξιοποιήσει τη μη εφαρμογής των δημοσιονομικών περιορισμών το 2022 καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην περιοριστεί σε ημίμετρα που έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στην οικονομία, αν και αφορά το κοινό που απευθύνεται δηλαδή το 20% των ακόμα εχόντων, και να προχωρήσει σε ένα ριζικό οριζόντιο δημοσιονομικό μέτρο, την κατάργηση της προκαταβολής φόρου.
Η προκαταβολή φόρου, σε ποσοστό 100% επί των κερδών ενός επαγγελματία ή μιας επιχείρησης, αποτελεί το απόλυτο αντιαναπτυξιακό μέτρο, που λειτουργεί ως πανίσχυρο αντικίνητρο παραγωγικότητας αλλά και οικοδόμησης φορολογικής συνείδησης.
Παράλληλα, η κατάργησή της είναι ουσιαστικά δημοσιονομικό ουδέτερο μέτρο καθώς ο φόρος της επόμενης χρονιάς θα εισπραχθεί κανονικά όταν, και αν, προκύψει.
Απλά, με αυτόν τον τρόπο παύει ο υποχρεωτικός “δανεισμός” προς το κράτος από τους επαγγελματίες έναντι ενός εικαζόμενου κέρδους, σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν.

Scroll to Top