Άμεση Δημοκρατία

Οραματιζόμαστε την αποκατάσταση της πραγματικής Δημοκρατίας

Οραματιζόμαστε μια νέα Πολιτεία με την αποκατάσταση της πραγματικής Δημοκρατίας στον τόπο που την γέννησε. Πραγματική Δημοκρατία δεν νοείται άνευ της δυνατότητας των Πολιτών να αποφασίζουν άμεσα για τα σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν. Η κομματική ολιγαρχία λαμβάνοντας κάθε τέσσερα χρόνια μία ψήφο – λευκή επιταγή, χρησιμοποιεί μία επίφαση Δημοκρατίας, τόσο όσο να μπορεί να αποφασίζει χωρίς την συγκατάθεση της λαϊκής βούλησης. Αυτή η πρακτική έφτασε τα τελευταία χρόνια στην αποκορύφωσή της με την επικύρωση των μνημονίων και της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήρθε η ώρα νά βάλουμε φραγμό στην συνεχόμενη απαξίωση της λαϊκής κυριαρχίας. Διεκδικούμε το δικαίωμα που απολαμβάνουν εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Θεσμοθέτηση των δημοψηφισμάτων:

α) Υποχρεωτικών για την επικύρωση διεθνών συνθηκών, συμφωνιών και μνημονίων που ακουμπούν στον πυρίνα της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
β) Πρωτοβουλίας Πολιτών, με την συγκέντρωση 200.000 υπογραφών, για την έγκριση ή ακύρωση νόμων που αντίκεινται στη λαϊκή βούληση.

Επιπλέον διεκδικούμε την θεσμοθέτηση της δυνατότητας ανάκλησης βουλευτών, που στην διάρκεια της θητείας τους αποφασίζουν να πολιτευτούν με τρόπο που αντίκειται στις αποφάσεις των συνεδρίων και των οργάνων των κομμάτων με τα οποία εξελέγησαν. Προκειμένου να μπει ένα τέλος στα ξενδιάντροπα κοινοβουλευτικά μαγειρέματα, που έχουν απαξιώσει πλήρως ακόμα και αυτή την έννοια της αντιπροσωπεύσης.

Scroll to Top