Ω καιροί, ω ήθη!

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Σημεία των καιρών, των κακών μας δυστυχώς καιρών. Σημεία των καιρών και σημεία των «σύγχρονων» καιρών. Περί τίνος πρόκρειται; Ακούστε κόσμε και μάθετε: «Η σημαία των εμφανιζομένων ως ομοφυλόφιλων, των τραβεστί, των 62 φύλων και των συναφών συλλογικοτήτων είναι η ανεπίσημη, αλλά αληθής σημαία ενός αριστοτεχνικά δομημένου συστήματος, που καθιστά τους κυβερνώντες πλουσιότερους και τον λαό πάμπτωχο, βαίνοντα προς εξανδραποδισμό».

Τελικά αυτή την σημαία αγαπούν και τιμούν στο Κοινοβούλιό μας.

«Αυτή την σημαία την αγαπούν στη Βουλή, μιλά στη καρδιά τους, εκφράζει τις προτιμήσεις, τα βιώματα και τις επιδιώξεις τους. Αυτό δεν είναι αβάσιμος ισχυρισμός, αλλά συμπέρασμα, το οποία συνάγεται από τις πράξεις των πολιτικών τού … συρμού».

Ταιριάζει εδώ το σχετλιαστικόν επιφώνημα: «O tempora, o mores»(= ω καιροί, ω ήθη!).

Ο βρώμικος εκ Βορρά γείτων ονόματι Ράμα λεηλατεί τις περιουσίες τών Βορειοηπειρωτών. Ο Έλλην ΥΠΕΞ έγινε αποδέκτης καταγγελιών Βορειοηπειρωτών και άκουσε ότι «ο μόνος τρόπος να κατοχυρώσουν οι Βορειοηπειρώτες την περιουσία τους στο υποθηκοφυλακείο είναι είτε να λαδώσουν σε ύψος της μισής αξίας του ακινήτου τούς Αλβανούς αξιωματούχους, είτε να πουλήσουν σε κάποιο “μεγαλοεπενδυτή” φίλο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Τι έπραξε εναντίον αυτών των αθλιοτήτων ο Έλλην ΥΠΕΞ, αν έπραξε, δεν έγινε γνωστό. Μάλλον εκ του πασιφανούς αρνητικού αποτελέσματος συνάγεται: «μηδέν εις το πηλίκον»!

Υπήρξε μια συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Ευρωπαία Επίτροπο: «Ειδικά για την Τουρκία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι δεν δέχεται πλέον επιστροφές από την Ελλάδα, όπως υποχρεούται βάσει των προβλέψεων της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας τού 2016, καθώς επίσης ότι το Μεταναστευτικό αποτελεί για την γείτονα ακόμα ένα εργαλείο στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της. Επισημάνθηκε ότι η εφαρμογή της κοινής δήλωσης θα πρέπει να καλύπτει και τον Έβρο».

Τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής (διάβαζε Ελλάδα) χρεώνονται με όλα τα βάρη. Αχαλίνωτοι οι Τούρκοι αρμέγουνε τους μαστούς της Γερμανίας από την Σύμβαση τής Κωνσταντινουπόλεως.

Το καθεστώς Ερντογάν- Μπαχτσελί κατηγορείται ότι:

«-Προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων εκατοντάδων μελών και στελεχών τού HDP.

-Απέλυσε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας, τον οποίο είχε διορίσει ο Ερντογάν μόλις πριν από 4 μήνες, χρεώνοντάς του την συνεχιζόμενη πορεία της οικονομίας προς την άβυσσο.

-Εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον κουρδικών στόχων στη Βόρεια Συρία.

-Απέσυρε την Τουρκία από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης καλύπτει 34 Ευρωπαϊκές χώρες και θεωρείται ευρέως ο “χρυσός κανόνας” στις διεθνείς προσπάθειες προστασίας των γυναικών και των κοριτσιών».

Οι εθνομηδενιστές, «κακό μελέτι» χείριστος παράγων για όλες τις πατρίδες, βεβαίως, βεβαίως και για την Ελλάδα. Δεν μπορούν να συλλάβουν, δεν αντέχουν το μεγαλείο της Ελληνικής Πατρίδος.

Υπήρξε μια εργώδης προσπάθεια απομείωσης της Εθνεγερσίας. Απέτυχε παταγωδώς. Ο όπου γης Ελληνισμός πανηγύρισε όπως της άξιζε την Μεγάλη Μέρα. Ανανέωσε την αφοσίωσή του στην Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Αμήν.

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

E-mail: stpapathemelis@gmail.com

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» 03.04.2021

Scroll to Top