Το ναυάγιο της κατευναστικής πολιτικής Μητσοτάκη

Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση – Δελτίο Τύπου 11/12/2020

Το ναυάγιο στις Βρυξέλλες και η αποτυχία της Ελλάδας και της Κύπρου για κυρώσεις έναντι της Τουρκίας απέδειξαν με τον περίτρανο τρόπο την μετάπτωση τους σε χώρες-προτεκτοράτα. Η Γερμανική Ευρώπη επέβαλε για άλλη μια φορά την επικυριαρχία της σε βάρος των συμφερόντων μελών της Ένωσης, ενώ με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην Τουρκία το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, καθώς ο φιλοκυβερνητικός Τύπος μεταδίδει με «πανηγυρικό» τρόπο την είδηση της μη επιβολής κυρώσεων, με ειρωνικές αναφορές προς την Ελλάδα η οποία «δεν πήρε αυτό που ήθελε».

Η κατευναστική διπλωματική τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που από το καλοκαίρι πίεσε και εν τέλει πέτυχε την κυπριακή υποχώρηση από την θέση του Βέτο, έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα: Την αποδυνάμωση της θέσης μας σε μια απλή γκρίνια της Ελλάδος και της Κύπρου, εντός των θεσμών της Ε.Ε., η οποία επέφερε την αναβολή επ’ αόριστον των όποιων σοβαρών κυρώσεων.

Οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται γερμανικές και αμερικάνικες μαριονέτες εξυπηρετώντας πρωτίστως ξένα συμφέροντα αδυνατώντας να προσφέρουν ασφάλεια, ευημερία και σταθερότητα στον ελληνικό λαό.

Και μόνο να θυμηθούμε τις φορές που καταπατήθηκε η εθνική κυριαρχία στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία είναι αρκετές για να επιβεβαιώσουν την κατάντια του δουλικού πολιτικού συστήματος και της χώρας:

Τρία μνημόνια και απίστευτη υποθήκευση της χώρας, το 2015 με το κλείσιμο των τραπεζών και την ανατροπή του δημοψηφίσματος, το 2018 με το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας και τώρα το  2020 με την συνεχή υποχωρητικότητα στις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις.

Δυστυχώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν εργάζεται για τα εθνικά συμφέροντα, αλλά έχει μετατραπεί σε εντολοδόχο ξένων συμφερόντων τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στην οικονομία, βυθισμένο στην διαφθορά, την εξάρτηση και τον εκβιαστικό έλεγχο. Οι θεσμοί της χώρας ακολουθούν την ίδια πορεία υπηρετώντας ξένα κέντρα εξουσίας και συμφέροντα μιας διεφθαρμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Είναι επομένως προφανές ότι ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να υποφέρει όσο διαιωνίζεται το ίδιο ανίκανο και ενδοτικό πολιτικό σύστημα.

Δικαιοσύνη, ΜΜΕ, Συνδικαλισμός, Πολιτικά Κόμματα, ακόμη και η επίσημη  Εκκλησία απαξιώνονται διαρκώς στην συνείδηση του ελληνικού λαού, όπως εξ άλλου αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις.

Η Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση (ΠΑΔΕ) καλεί σε έναν πατριωτικό συνασπισμό δυνάμεων που θα αγωνιστούν να ανατρέψουν την υπάρχουσα πολιτική τάξη των ανίκανων και άχρηστων πολιτικάντηδων και να ξαναφέρουν την αισιοδοξία και την ελπίδα για ένα καλλίτερο Αύριο.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης

Scroll to Top