Ρεκόρ εκλογικών απαγορεύσεων

Μετά τις χθεσινές ανακηρύξεις των συνδυασμών που μετέχουν στις προσεχείς  εκλογές, 13 κόμματα εν συνόλω «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο.

Πρόκειται για μία αναλογία που υπερβαίνει το 1/5 όσων είχαν καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας! Δεν γνωρίζουμε λεπτομερώς τα κριτήρια απόρριψης κάθε περίπτωσης. Σίγουρα όμως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Μεταπολίτευση. Όπως επίσης είναι ἡ πρώτη φορά που οι εκλογές διεξάγονται από ιδιωτική εταιρία προμηθευτών του Δημοσίου και φίλων του Πρωθυπουργού.

Η εποχή των όποιων ελεύθερων εκλογών επέτρεπε η ολιγαρχία, φαίνεται πως έχει παρέλθει. Το σύστημα γίνεται όλο και πιο ολιγαρχικό, με τα όποια προτάγματα για περισσότερη δημοκρατία -πόσο μάλλον για Άμεση Δημοκρατία- να εξοβελίζονται ως… επικίνδυνος λαϊκισμός (βλέπε σχετική αρθρογραφία της προέδρου της «δημοκρατίας»).

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, συμμετέχοντας στις εκλογές με τον συνδυασμό της Πολιτικής Πρωτοβουλίας, καλεί όλους τους συμπολίτες μας που πιστεύουν στην ανάγκη αποκατάστασης της πραγματικής Δημοκρατίας, να δώσουν το παρόν στις κάλπες και να μην πέσουν στην παγίδα της απαξίωσης και της αποχής, που τους ωθεί το καθεστώς.

Scroll to Top