Οι Έλληνες γιόρτασαν την 25η Μαρτίου, αγνοώντας τις πρωτοφανείς απαγορεύσεις

Παρά τις πρωτοφανείς διαταγές της κυβέρνησης, που με μία ΚΥΑ πανελλαδικής ισχύος και με μία απόφαση της ΓΑΔΑ, απαγόρευσε ακόμα και τα ισχύοντα για την πανδημία περιοριστικά πλαίσια συναθροίσεων, αποκλειστικά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου, χιλιάδες Έλληνες σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος, τίμησαν με ανυπακοή την θεμελιώδη ανυπακοή των προγόνων τους: την μεγάλη και ανολοκλήρωτη επανάσταση του 1821. Από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Ὁρεστιάδα, μέχρι την Ζάκυνθο, τα Ιωάννινα, την Κομοτηνή, τα Φάρσαλα, το Ηράκλειο καί δεκάδες ἄλλες πόλεις, οι πολίτες με το πρόταγμα Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις τιμής και διεκδίκησης.

Πρωτοστατούντος του Συντονιστικού Φορέων ’21 και με την αυτοοργάνωση πολλών ακόμα συλλογικοτήτων, τολμηροί Έλληνες σε όλη την επικράτεια, δεν επέτρεψαν να αμαυρωθεί η επέτειος των 200 χρόνων της επανάστασης, από την τρομοκρατία που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση.

Περιφρουρώντας τα Συνταγματικά τους δικαιώματα, και παρά τους κινδύνους των συλλήψεων και των προστίμων, έπραξαν το καθηκον τους στο ακέραιο. Η σημερινή πολιτική ελίτ, χρεώνεται την δεύτερη -μετά την αντίστοιχη της κατοχής- απαγόρευση εορτασμού της 25ης Μαρτίου από τους πολίτες. Οι χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν ενωμένοι κάτω άπό την σημαία μας σε δρόμους και πλατείες, πιστώνονται μια ακόμα αγωνιστική αψήφιση αυτής της απόφασης, όπως έπραξαν και οι παππούδες τους το 1943. Απέδειξαν ότι ο πυρήνας του λαϊκου σώματος, ούτε σαπισμένος είναι, ούτε φοβισμένος.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!

Συντονιστικό Φορέων ΄21

Scroll to Top