Η “επιτυχής”εκτόξευση της ανεργίας

Δημοκρατική Αναγέννηση -Δελτίο Τύπου 18/12/2020

Σοκαριστικά αν και αναμενόμενα ήταν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ: Αύξηση κατά 109.725 ανέργους σημείωσε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους ενώ μειώθηκε το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά 15.173. Πλέον το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, ανέρχεται στον εξωφρενικό αριθμό των 1.104.417 πολιτών.

Όπως είχαμε επισημάνει, το κενό προστασίας της εργασίας, μεταξύ της πρώτης και της τέταρτης επιστρεπτέας προκαταβολής, θα έδινε την ευκαιρία σε πολλούς εργοδότες να προβούν σε απολύσεις. Η ανεμελιά όμως της κυβέρνησης και η ανταλλαγή συγχαρητηρίων μεταξύ υπουργών και δημοσιογράφων για την “επιτυχή αντιμετώπιση” των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, δεν άφησαν χρόνο για να προλάβει κάποιος το αυτονόητο.

 

Οι εφιαλτικοί αυτοί αριθμοί δεν αποτελούν παρά ένα προμήνυμα του τι μας περιμένει μετά την άνοιξη. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο για το σημερινό αποτέλεσμα όσο και για τις άμεσες δράσεις που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αν στο δεύτερο φανεί το ίδιο ανεπαρκής όσο σήμερα, δυστυχώς θα δούμε την ανεργία να εκτοξεύεται σε ποσοστά μη αντιμετωπίσιμα.

Scroll to Top