Η απάνθρωπη στοχοποίηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών συνεχίζεται

Η χθεσινή υπεραντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων στη διαμαρτυρία ανεμβολίαστων υγειονομικών έξω από την κατοικία του κ. Μητσοτάκη με την προσαγωγή τους στη Γ.Α.Δ.Α. αποτελεί άλλη μια ένδειξη της απάνθρωπης στοχοποίησης που υφίστανται οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας λόγω της επιλογής τους να μην εμβολιαστούν υποχρεωτικά.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση έχει άρει τη συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων κατά του κορονοϊού, όπου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ουσιαστικά έχουν «λήξει» και υγειονομικοί που έχει παρέλθει η περίοδος ισχύος του εμβολιασμού τους παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας κάνοντας rapid tests.

Και όμως οι μόνοι συμπολίτες μας που συνεχίζουν και αντιμετωπίζονται ως «δημόσιοι κίνδυνοι» είναι οι περίπου 5000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, οι οποίοι έχουν στερηθεί, ιδίως σε αυτήν την περίοδο οικονομικής κρίσης και απίστευτης ακρίβειας, το νόμιμο εισόδημά τους.

Θύματα αυτής της ρατσιστικής επιλογής της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι μόνοι οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες που καθημερινά βιώνουν την υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων, λόγω μιας ιδεοληπτικής εμμονής στο αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα τους ανθρώπους αυτούς στις εργασίες τους ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα για την κοινωνική συνοχή και την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στην παρούσα συγκυρία δεν περισσεύει κανένα στέλεχος του δημόσιου υγειονομικού συστήματος.

Scroll to Top