Δημοκρατική Αναγέννηση: Ο Μητσοτάκης οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε εμφύλιο

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχωρίσει τους Έλληνες σε εμβολιασμένους και μη, το γραφείο τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, εξαγγέλλει προνόμια προς τους εμβολιασμένους, με ξεκάθαρη στόχευση τον εξαναγκασμό των πολιτών που στέκονται με σκεπτικισμό έναντι του εμβολιασμού. Παράλληλα αποκλείει τους μη εμβολιασμένους πολίτες από την πρόσβαση σε μια σειρά από κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία και η εστίαση. Με αυτόν τον τρόπο εγκαθιδρύει επίσημα ένα «βιολογικό απαρτχάιντ», όπως είχαμε καταγγείλει εξαρχής από τις 13 Ιανουαρίου, επιβάλλοντας τη διακριτική μεταχείριση των πολιτών ανάλογα με το αν είναι εμβολιασμένοι ή μη.

Αυτή η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις δηλώσεις της κας Πελώνη, προ ημερών, που απέκλειε το ενδεχόμενο επιβολής τέτοιων διακρίσεων εις βάρος των πολιτών. Ταυτόχρονα έρχεται σε αντίθεση με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και τη γενικότερη πρακτική των ευρωπαϊκών κρατών που εστιάζουν στη χρήση της πειθούς και όχι της επιβολής υπέρ του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση δεν διστάζει να εργαλειοποιεί και να παραποιεί ακόμα και τις συστημικές δημοσκοπήσεις, επιδιώκοντας να περάσει στην κοινωνία το ψεύτικο μήνυμα ότι το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις αποφάσεις της μετατρέπει ουσιαστικά τους επιχειρηματίες της εστίασης, και όχι μόνο, σε «χωροφύλακες» και τους στρέφει έναντι των πολιτών υποχρεώνοντας τους να εξακριβώνουν αν οι πελάτες τους διαθέτουν ή όχι πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση στέκεται απέναντι στη διχαστική πολιτική του κ. Μητσοτάκη η οποία επενδύει στον κοινωνικό διχασμό και οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε βιολογικό εμφύλιο. Υπερασπίζεται το δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέξει να εμβολιαστεί πέραν από υποχρεωτικότητες και δήθεν προνόμια που προσιδιάζουν σε κοινωνίες απολυταρχικών καθεστώτων».

Scroll to Top