Για την εξωτερική ιεραποστολή στην Αρναία Χαλκιδικής

Μια σημαντική εκδήλωση με θέμα την εξωτερική ιεραποστολή έγινε στην Αρναία Χαλκιδικής την 23ην – 24ην Αυγούστου 2022, στα πλαίσια του 21ου πνευματικού συμποσίου που οργανώθηκε από την ιερά γυναικεία κοινοβιακή μονή, που τιμάται στο όνομα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Θέμα του συμποσίου ήταν : «Εξωτερική Ιεραποστολή, η νεότερη εποποιία του Ελληνισμού. Το παράδειγμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Επί του θέματος ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης τόνισε πως η Ελληνική Ιεραποστολή αποτελεί εποποιία του νεότερου Ελληνισμού, διότι οι ορθόδοξοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Αφρικανών αδελφών από του έτους 1960 και εξής και άρχισε ιεραποστολική προσπάθεια με εκπροσώπους κληρικούς και λαϊκούς, μεταξύ των οποίων ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος, ο π. Κοσμάς Γρηγοριάτης, ο π. Αθανάσιος Ανθίδης κ.α.  Την προσπάθεια στήριξαν και ενίσχυσαν η Εκκλησία της Ελλάδος, κυρίως οικονομικά, έθεσαν δε υπό την κανονική τους δικαιοδοσία το Οικουμενικόν Πατριαρχείον για την Ασία και το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας για την Αφρική.

Την εκδήλωση ετίμησαν ο Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, ο Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος, κληρικοί της Μητροπόλεως και Αγιορείτες μοναχοί.

Παρευρέθη κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αναγέννησης που είχε την χαρά να συναντήσει φίλους του κόμματος από την περιοχή.

Scroll to Top