Για ποια «ιδιωτική επίσκεψη» συζητάμε;

Με αφορμή την υποτιθέμενη «ιδιωτική επίσκεψη» Τσαβούσογλου στη Θράκη το γραφείο τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η υποτιθέμενη «ιδιωτική επίσκεψη» Τσαβούσογλου, μια πρακτική των Τούρκων αξιωματούχων, που έχει αρχίσει να αποκτά περιοδικότητα, αποτελεί μια ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας καθώς συνοδεύτηκε από σειρά δηλώσεων και συναντήσεων που προκαλούν την ελληνική κοινή γνώμη και αμφισβητούν την κυριαρχία της χώρας μας. Ιδίως δε η είδηση του αποκλεισμού Ελλήνων δημοσιογράφων από την επίσκεψή του σε ελληνικό δημόσιο σχολείο, ξεπερνά τα εσκαμμένα.

Η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να «κλείνει τα μάτια» στις προκλήσεις της Άγκυρας προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, που στέκονται απέναντι στις μεθοδεύσεις του τουρκικού παρακράτους στη Θράκη, το οποίο αποθρασύνεται από την ελληνική υποχωρητικότητα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι σε ΗΠΑ και Γερμανία, «καταπίνει» κάθε τουρκική πρόκληση στο βωμό μιας επίπλαστης ύφεσης μεταξύ των δύο χωρών. Μια τακτική που ακυρώνει κάθε έννοια «αποτροπής», απομακρύνει σημερινούς και δυνητικούς συμμάχους και δίνει ανάσα στον, κατά την κυβερνητική προπαγάνδα, «απομονωμένο» Ερντογάν.

Κάθε τουρκική παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας πρέπει να απαντηθεί με στιβαρότητα και αποφασιστικότητα. Καμία «ιδιωτική επίσκεψη» σε ελληνικά εδάφη, τέλος στους τουρκικούς παρακρατικούς μηχανισμούς που συντονίζονται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Scroll to Top