Έτσι λειτουργεί η κυβέρνηση των «αρίστων»!

του Θάνου Διδασκάλου

Πριν από μερικές ημέρες «έπαιξε» απίστευτα στο διαδίκτυο —όχι και στα καθιερωμένα ΜΜΕ, ωστόσο— το ζήτημα των φθηνών PCR τεστ.

Η πρωτοβουλία δημάρχων, όπως ο Σίμος Δανιηλίδης (δήμος Νεάπολης-Συκεών) και ο Σίμος Ρούσσης  (δήμος Χαλανδρίου), κατάφερε, με δημοπρασίες που διενεργήθηκαν, να εξασφαλίσει τεστ μόνον με 27 ευρώ. Το απίστευτο είναι ότι η τιμή αυτή εξασφαλίστηκε για πολύ μικρό αριθμό τεστ — για την περίπτωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών μόνον 1.500. Το απλό ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι το εξής: Πώς είναι δυνατόν ένα Δήμαρχος να εξασφαλίζει για ελάχιστο αριθμό τεστ τέτοια τιμή, όταν η κυβέρνηση για εκατοντάδες χιλιάδες ή καλύτερα εκατομμύρια τα βρίσκει πολύ ακριβότερα; Ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε την απάντηση: «δεν βγαίνουμε, δεν βγαίνουμε»! Δεν είναι, δηλαδή, δυνατό να πέσει κι άλλο η τιμή, γιατί τότε τα τεστ θα πάψουν να είναι αξιόπιστα ή θα πληγούν οικονομικά τα διαγνωστικά κέντρα. Τι γίνεται με τους πολίτες, όμως, δεν φαίνεται να απασχολεί τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, υπουργό Ανάπτυξης.

Στην πιθανή δε διατύπωση επιφύλαξης από κάποιον που αυτοβούλως θα αναλάμβανε να παίξει τον «ρόλο του διαβόλου», ότι δηλαδή αυτήν η πρωτοβουλία είναι ενδεχόμενο να εντάσσεται στα συνήθη πολιτικά παιχνίδια —αν και οι δύο δήμαρχοι υποστηρίχθηκαν (και) από το κόμμα της πλειοψηφίας—, το παράδειγμα του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, του οποίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να βοηθηθούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε σε συμφωνία με διαγνωστικό κέντρο του Ευόσμου και εξασφάλισε PCR τεστ μόλις με 28 ευρώ, δεν φαίνεται να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας της κυβερνητικής επιμονής για την «κόκκινη» γραμμή των 47 ευρώ.

Ο Σίμος Δανιηλίδης, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη, έκανε απερίφραστα λόγο για διασπάθιση δισεκατομμυρίων. Δεν χρειάζεται, πάντως, ένας Δανιηλίδης για να κάνει ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης: 1) την αφαίρεση από την επίσημη τιμή (την καινούργια και, ακόμη χειρότερα, την παλιότερη) εκείνη των δύο δήμων ή του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και 2) τον πολλαπλασιασμό της διαφοράς επί των εκατομμυρίων (;) PCR τεστ. Το γινόμενο παρουσιάζει το ποιόν της κυβέρνησης των αρίστων και την ικανότητά τους να «υπερασπίζονται» (;!) τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.

Scroll to Top