Έλληνες ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Το είπαν οι Θηβαίοι στον απεσταλμένο του Ξέρξη, τον Μαρδόνιο: «Κατά μεν τον ισχυρόν Έλληνας ομοφρονέοντας χαλεπούς είναι περιγίγνεσθαι και άπασιν ανθρώποισι»(= τους Έλληνες ενωμένους είναι δύσκολο να τους νικήσουν ακόμα και αν μαζευτούν όλοι οι άλλοι μαζί).

Σόλων ο Νομοθέτης των Αθηνών έγραψε στην Ελεγεία του:

«Ταύτα διδάξαι θυμός Αθηναίους με κελεύει,
ως κακά πλείστα πόλει Δυσνομίη παρέχει,
Ευνομίη δ΄εύκοσμα και άρτια πάντ΄αποφαίνει,
και θαμά τοις αδίκοις αμφιτίθησι πέδας,
τραχέα λειαίνει, παύει κόρον, ύβριν αμαυροί,
αυαίνει δ΄άτης άνθεα φυόμενα,
ευθύνει δε δίκας σκολιάς, υπερήφανα τ΄έργα
πραϋνει, παύει δ΄έργα διχοστασίης,
παύει δ΄αργαλέης έριδος χόλον, έστι δ΄υπ΄αυτής
πάντα κατ΄ανθρώπους άρτια και πινυτά».
(=Αυτά η καρδιά να πω στους Αθηναίους με σπρώχνει
πως διατιμά η Κακοδιοίκηση την πόλη,
μα η Ευνομία να εναρμονίζει στην εντέλεια,
περνά και στους καταχραστές τις χειροπέδες
λειαίνει αγκωνάρια, παύει αχορταγές, την ύβρη σβήνει,
μαραίνει τ΄ άνθος του κακού πριν ρίξει φύτρα,
στρεψοδικίες τις συμβιβάζει, τα υψηλόφρονα έργα
τα ταπεινώνει και του διχασμού τα έργα στομώνει,
παύει την λύσσα της διχόνοιας και όλα κάτωθέ της
αρμονικά και γνωστικά στην ανθρωπότητα είναι).

Βιώσαμε τις τελευταίες έργα και ημέρες της δυσώνυμης Μήδειας. Μήδεια, όνομα και πράγμα. Θα αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε. Θουκυδίδης έφα: «Και την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων αντήλλαξαν τη δικαιώσει» (και την συνηθισμένη έννοια των ονομάτων την άλλαξαν κατά πώς τους βόλευε!)

Το ελεεινό σύστημα που κουμαντάρει σήμερα τα πάντα και φυσικά διαχειρίζεται την πανδημία. Με κύριο εργαλείο τον φόβο εδώ και ένα χρόνο κατάφερε να μεταφέρει 1 τρισ. δολλάρια από την μεσαία τάξη στα ταμεία των δισεκατομμυριούχων!Η κυβέρνηση αποφάσισε την χορήγηση 500 χιλ. συντάξεων, αξίας 385 ευρώ κατά κεφαλήν. Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία λειτουργεί ως απόλυτο όπλο.Στο μεταξύ οι ελληνικές θάλασσες κινδυνεύουν να παραδοθούν αμαχητί στον εξ ανατολών βρώμικο γείτονα, ο οποίος μονίμως τις εποφθαλμιά.

Είχαμε μια ελαφρά χιονόπτωση και διαλύθηκαν τα πάντα. Σκεφτείτε να είχαμε κάτι σοβαρότερο τι θα γινόταν!Έχει απόλυτο δίκαιο ο Μανώλης Κοττάκης όταν διερωτάται: «Από την πρώτη χιονόπτωση ισοπεδώνονται τα πάντα, πώς θα πάρουν σοβαρά τις απειλές μας οι απέναντι;» («Δ.» 18/2/21).Η ανικανότητα του αυτοαποκαλούμενου «επιτελικού κράτους» που στα πρώτα σχεδόν «χαϊδευτικά» χιόνια άφησε 250 χιλ. σπίτια χωρίς ρεύμα!

Η Ε.Ε. και μετά η Δύση ολόκληρη οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να εγγυηθεί την απόκρουση απειλών από την τρομοκρατία μέχρι την επικυριαρχία μιας ηγεμονικής δυνάμεως;Η Τουρκία είναι γεωπολιτικός αντίπαλός μας στην περιοχή και πάντως δεν συνιστά παράγοντα σταθερότητας. Η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο παράγων σταθερότητας στην περιοχή είναι η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο μια ισχυρή Ελλάδα αποτελεί εγγυητή της σταθερότητας και της ομαλότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Scroll to Top